shopping bag Το καλάθι σας είναι άδειο., 

QR-Code

QR-Code dieser Seite

Λίστα προϊόντων

Πικάντικο στήθος κοτόπουλου στα κάρβουνα

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15-20 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες

Υλικά

-4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
-2 πιπερίτσες καυτερές ψιλοκομμένες
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
-4 κουτ. σούπας μέλι
-3 κουτ. σούπας κέτσαπ
-1/2 φλιτζάνι λάδι
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, προσθέτοντας στο τέλος το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε στο μπολ και τα στήθη κοτόπουλου και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες. Στη συνέχεια, τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

ΠΗΓΗ:www.thecookbook.gr

Φασόλια με χοιρινό

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 8 ώρες
Μαγείρεμα 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

-250 γρ. φασόλια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
-500 γρ. χοιρινό κρέας (από σπάλα) κομμένο σε μεγάλους κύβους
-4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
-1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το μπέικον και το κρέας για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σέλερι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά. Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό και τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τον αρακά. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά ακόμα.

ΠΗΓΗ:www.thecookbook.gr

 

Αρνίσια παϊδάκια με λιαστή ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 12 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
-αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάτα
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρου
-1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
-6 ντομάτες λιαστές

Eκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρώς. Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πυρέξ και τα σκεπάζουμε με τη μαρινάτα. Καλύπτουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Ψήνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα τους. Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν από το τέλος. Συνοδεύουμε τα παϊδάκια με πίτες ψημένες στη σχάρα, ψητές μελιτζάνες με δροσερό τζατζίκι και φύλλα ρόκας.

ΠΗΓΗ:www.thecookbook.gr

FacebookTwitter
Pin It